Taitei de casa fara ou.

de lilik in Paste, 18 Noi 2012 | 12532 vizualizari

 

Sunt tare buni si astia fara ou,mai ales atunci cand postim si nu vrem sa renuntam la taiteii facuti in casa..

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba
  • 150 gr faina de grau dur
  • 150-160 ml apa caldutza
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa fara ou.:

Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita.

Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute deoparte.

Trascurs timpul intindem aluatul in foaie subtire(se poate impartii in 2 si face 2 foi mai micute),cu cat este mai subtire cu atat mai bine(mama mea zicea ca trebuie sa fie ca "foita de tigara").
Foaia obtinuta o taiem in 2 sau 4 si le punem pe un prosop curat sa se usuce putin(nu prea tare ca se farama cand taiem taiteii),apoi impachetam foile si cu un cutit taiem taiteii(sau pasta de marimea pe care o vrem).

Ii folosim dupa plac.

TIPS-URI

1

din aceste cantitati ies circa 400-500 gr paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa fara ou." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

Sim0na 1

19.11.2012, 20:53

n-am facut niciodata fara ou.. Trebuie incercat!

alba_zori 1

19.11.2012, 21:18

arata bine,poti sa lucrezi ca bucatareasa

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:47

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume cu paste la cuptor